Promotivne ponude

U prodaji novi broj Magazina Spiza!

23. 04. 2025.

Spiza je stigla u Tommy


Odlične vijesti za sve ljubitelje dobre hrane i povoljne kupnje - novi broj magazina Spiza je u prodaji!

Tvoj omiljeni vodič kroz svijet okusa, kulinarskih trikova i drugih zanimljivih sadržaja čeka te u Tommy prodavaonicama po cijeni od 0,90 €. U slučaju da je iznos tvoje kupnje veći od 13,00 €, Spizu možeš kupiti po promotivnoj cijeni od samo 0,45 €!

Sada već tradicionalno, u Spizi te čekaju i ekskluzivni kuponi s popustom na odabrane proizvode uz koje štediš do -50%.

Spiza

Za tebe smo izdvojili:


Majstori o' gradela

Bez obzira na ono što pripremate, meso ili ribu, kvalitetne namirnice i stručna priprema zadovoljit će svačije nepce. Na svu sreću, u novom broju magazina Spiza, pobrinuli smo se za oboje! Saznajte što vam je na izboru od opreme za grilanje i kakva je ponuda svježeg mesa i ribe. 

Savjeti i recepti

Kako postići da se hrana ne lijepi za rešetku, koliko minuta peći koju namirnicu, kako marinirati koje meso i kakve umake poslužiti uz koje jelo s roštilja - to je samo dio svih trikova i savjeta koje vam donosimo u magazinu kroz niz tema posvećenih omiljenom načinu pripreme jela ljeti. 

Kreativno grilanje

Priprema hrane na roštilju može se usporediti s umjetnošću, a vi napravite korak više pa uz to posebnu pozornost dajte prezentaciji svojih specijaliteta. Imamo atraktivne ideje, a sve ih možete lako realizirati. 


Inspirativni recepti


Grilani ribeye steak s maslacem i ružmarinom

Rib eye

Sastojci:

  • 2 ribeye odreska (oko 400 g svaki)
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 žličica krupne soli
  • 1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra
  • 2 grančice svježeg ružmarina
  • 2 češnja češnjaka

Za maslac s ružmarinom: 

  • 50 g maslaca
  • 1 žličica ružmarina, nasitno nasjeckanog
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice limunovog soka

Priprema:

Odreske izvadite iz hladnjaka 30 minuta prije pripreme kako bi postigli sobnu temperaturu. Premažite ih maslinovim uljem, natrljajte ih solju i paprom te dodajte zgnječene češnjeve češnjaka i grančice ružmarina. Ostavite da se mariniraju 10 minuta. 

Maslac ostavite na sobnoj temperaturi da omekša, zatim ga pomiješajte s nasjeckanim ružmarinom, soli i limunovim sokom pa oblikujte mali valjak, omotajte ga prozirnom folijom i stavite u hladnjak da se ohladi i očvrsne.

Roštilj zagrijte na visoku temperaturu. Pecite odreske 3 - 4 minute sa svake strane ako želite srednje pečen odrezak (medium). Za jače pečen odrezak produžite vrijeme pečenja za 1 - 2 minute.

Kad se ispeku, odreske prebacite na tanjur, prekrijte ih aluminijskom folijom i ostavite da odmore 5 minuta kako bi se sokovi ravnomjerno rasporedili.

Odreske poslužite s kriškom pripremljenog maslaca s ružmarinom, uz prilog poput pečenog povrća i salate ili po vašem ukusu.


Filet brancina s blitvom i krumpirom

Brancin

Sastojci:

  • 2 fileta brancina (oko 300 g)
  • 2 žlice maslinova ulja (30 ml)
  • 1/2 žličice soli 
  • 1/4 žličice crnog papra
  • 1 grančica svježeg ružmarina
  • 1 limun

Za prilog: 

  • 300 g krumpira
  • 300 g blitve
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 1 prstohvat soli
  • 1 prstohvat crnog papra

Priprema:

Krumpir ogulite, narežite na kocke i kuhajte u slanoj vodi oko 15 minuta dok ne omekša. Blitvu operite, odvojite listove od stabljika i narežite ih. 

U lonac s kuhanim krumpirom dodajte blitvu i kuhajte još 5 minuta. 

Ocijedite krumpir i blitvu. Zatim u tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckani češnjak i kratko ga pržite. Dodajte u tavu kuhani krumpir i blitvu, začinite solju i paprom te promiješajte. 

Filete brancina posolite i popaprite te ih premažite maslinovim uljem. 

Zagrijte roštilj na srednje jaku vatru. 

Filete pecite prvo s kožom okrenutom prema dolje 3-4 minute, zatim ih okrenite i pecite još 2 minute. Kad filete okrenete, stavite na njih grančicu ružmarina. Poslužite ribu na podlozi od blitve i krumpira, uz kriške limuna. 


Grilane breskve sa sladoledom i karamel umakom

Breskve

Sastojci:

  • 2 zrele breskve (300 g)
  • 1 žlica maslaca (15 g)
  • 1 žlica meda (15 ml)
  • 200 g sladoleda od vanilije
  • 2 žlice karamel umaka (30 ml)
  • 20 g usitnjenog keksa ili orašastih plodova

Priprema:

Breskve operite, popola prerežite i uklonite koštice. Zagrijte gril na srednje jakoj vatri i premažite maslacem. Prerezanu stranu breskvi premažite medom pa ih položite na gril i pecite 3 - 4 minute, dok ne dobiju zlatno smeđu boju i 
karameliziraju se. Pečene breskve stavite na tanjur i ostavite da se malo ohlade.

Na svaku polovicu breskve stavite kuglicu sladoleda, prelijte karamel umakom i pospite usitnjenim keksima ili orašastim plodovima te odmah poslužite. 
Ako želite, umjesto karamel umaka možete koristiti med ili rastopljenu tamnu čokoladu.


Bogata ponuda, akcijske cijene

Sve sastojke za pripremu ovih i svih drugih jela iz magazina Spiza pronađi u našoj bogatoj akcijskoj ponudi klikom na gumb ispod.

Roštilj

Osim finih recepata koji su savršen spoj modernog i tradicionalnog, očekuju te i brojni drugi zanimljivi sadržaji.

Zato trk u najbližu Tommy prodavaonicu po svoj primjerak Spize!

#TvojeMisto za sve što voliš


Na našim Internet stranicama koristimo internet kolačiće (Cookies) kako bismo Vam posjetu učinili što ugodnijom. Svojim pristankom odlučujete hoćete li osim „Tehničkih kolačića“ koji su nužni za pokretanje i funkcioniranje stranica, dopustiti pohranjivanje i ostalih kolačića te koje ćete grupe kolačića odabrati. U svakom trenutku klikom na opciju „Prilagodi postavke“ možete mijenjati, blokirati odabrane kolačiće, novi odabir potvrđujete klikom na opciju „Prihvati odabrano“.

Blokiranjem kolačića i dalje ćete moći pregledavati naše web stranice, no, moguće je da Vam neke njezine mogućnosti neće biti dostupne. Više informacija o kolačićima možete pronaći u „Politika kolačića“ ovdje