Promotivne ponude
U prodaji novi broj Magazina Spiza!
23. 04. 2025.
Spiza je stigla u Tommy
Odlične vijesti za sve ljubitelje dobre hrane i povoljne kupnje - novi broj magazina Spiza je u prodaji!
Tvoj omiljeni vodič kroz svijet okusa, kulinarskih trikova i drugih zanimljivih sadržaja čeka te u Tommy prodavaonicama po cijeni od 0,90 €. U slučaju da je iznos tvoje kupnje veći od 13,00 €, Spizu možeš kupiti po promotivnoj cijeni od samo 0,45 €!
Sada već tradicionalno, u Spizi te čekaju i ekskluzivni kuponi s popustom na odabrane proizvode uz koje štediš do -50%.

Za tebe smo izdvojili:
Majstori o' gradela
Bez obzira na ono što pripremate, meso ili ribu, kvalitetne namirnice i stručna priprema zadovoljit će svačije nepce. Na svu sreću, u novom broju magazina Spiza, pobrinuli smo se za oboje! Saznajte što vam je na izboru od opreme za grilanje i kakva je ponuda svježeg mesa i ribe.
Savjeti i recepti
Kako postići da se hrana ne lijepi za rešetku, koliko minuta peći koju namirnicu, kako marinirati koje meso i kakve umake poslužiti uz koje jelo s roštilja - to je samo dio svih trikova i savjeta koje vam donosimo u magazinu kroz niz tema posvećenih omiljenom načinu pripreme jela ljeti.
Kreativno grilanje
Priprema hrane na roštilju može se usporediti s umjetnošću, a vi napravite korak više pa uz to posebnu pozornost dajte prezentaciji svojih specijaliteta. Imamo atraktivne ideje, a sve ih možete lako realizirati.
Inspirativni recepti
Grilani ribeye steak s maslacem i ružmarinom

Sastojci:
- 2 ribeye odreska (oko 400 g svaki)
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 žličica krupne soli
- 1/2 žličice svježe mljevenog crnog papra
- 2 grančice svježeg ružmarina
- 2 češnja češnjaka
Za maslac s ružmarinom:
- 50 g maslaca
- 1 žličica ružmarina, nasitno nasjeckanog
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice limunovog soka
Priprema:
Odreske izvadite iz hladnjaka 30 minuta prije pripreme kako bi postigli sobnu temperaturu. Premažite ih maslinovim uljem, natrljajte ih solju i paprom te dodajte zgnječene češnjeve češnjaka i grančice ružmarina. Ostavite da se mariniraju 10 minuta.
Maslac ostavite na sobnoj temperaturi da omekša, zatim ga pomiješajte s nasjeckanim ružmarinom, soli i limunovim sokom pa oblikujte mali valjak, omotajte ga prozirnom folijom i stavite u hladnjak da se ohladi i očvrsne.
Roštilj zagrijte na visoku temperaturu. Pecite odreske 3 - 4 minute sa svake strane ako želite srednje pečen odrezak (medium). Za jače pečen odrezak produžite vrijeme pečenja za 1 - 2 minute.
Kad se ispeku, odreske prebacite na tanjur, prekrijte ih aluminijskom folijom i ostavite da odmore 5 minuta kako bi se sokovi ravnomjerno rasporedili.
Odreske poslužite s kriškom pripremljenog maslaca s ružmarinom, uz prilog poput pečenog povrća i salate ili po vašem ukusu.
Filet brancina s blitvom i krumpirom

Sastojci:
- 2 fileta brancina (oko 300 g)
- 2 žlice maslinova ulja (30 ml)
- 1/2 žličice soli
- 1/4 žličice crnog papra
- 1 grančica svježeg ružmarina
- 1 limun
Za prilog:
- 300 g krumpira
- 300 g blitve
- 2 češnja češnjaka
- 3 žlice maslinova ulja
- 1 prstohvat soli
- 1 prstohvat crnog papra
Priprema:
Krumpir ogulite, narežite na kocke i kuhajte u slanoj vodi oko 15 minuta dok ne omekša. Blitvu operite, odvojite listove od stabljika i narežite ih.
U lonac s kuhanim krumpirom dodajte blitvu i kuhajte još 5 minuta.
Ocijedite krumpir i blitvu. Zatim u tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte nasjeckani češnjak i kratko ga pržite. Dodajte u tavu kuhani krumpir i blitvu, začinite solju i paprom te promiješajte.
Filete brancina posolite i popaprite te ih premažite maslinovim uljem.
Zagrijte roštilj na srednje jaku vatru.
Filete pecite prvo s kožom okrenutom prema dolje 3-4 minute, zatim ih okrenite i pecite još 2 minute. Kad filete okrenete, stavite na njih grančicu ružmarina. Poslužite ribu na podlozi od blitve i krumpira, uz kriške limuna.
Grilane breskve sa sladoledom i karamel umakom

Sastojci:
- 2 zrele breskve (300 g)
- 1 žlica maslaca (15 g)
- 1 žlica meda (15 ml)
- 200 g sladoleda od vanilije
- 2 žlice karamel umaka (30 ml)
- 20 g usitnjenog keksa ili orašastih plodova
Priprema:
Breskve operite, popola prerežite i uklonite koštice. Zagrijte gril na srednje jakoj vatri i premažite maslacem. Prerezanu stranu breskvi premažite medom pa ih položite na gril i pecite 3 - 4 minute, dok ne dobiju zlatno smeđu boju i
karameliziraju se. Pečene breskve stavite na tanjur i ostavite da se malo ohlade.
Na svaku polovicu breskve stavite kuglicu sladoleda, prelijte karamel umakom i pospite usitnjenim keksima ili orašastim plodovima te odmah poslužite.
Ako želite, umjesto karamel umaka možete koristiti med ili rastopljenu tamnu čokoladu.
Bogata ponuda, akcijske cijene
Sve sastojke za pripremu ovih i svih drugih jela iz magazina Spiza pronađi u našoj bogatoj akcijskoj ponudi klikom na gumb ispod.

Osim finih recepata koji su savršen spoj modernog i tradicionalnog, očekuju te i brojni drugi zanimljivi sadržaji.
Zato trk u najbližu Tommy prodavaonicu po svoj primjerak Spize!
#TvojeMisto za sve što voliš