Promotivne ponude
Za kupnju u minimalnom iznosu od 50,00 € na poklon dobivaš Tommy kuharicu!
12. 12. 2024.
Savršen blagdanski stol uz Tommy kuharicu
Kako bismo ti olakšali pripremu jelovnika koji će se naći na tvom blagdanskom stolu, donosimo ti Tommy kuharicu s najukusnijim delicijama koje će oduševiti baš svako nepce!
Božić, simbol zajedništva i tradicije, često započinje upravo u kuhinji - mjestu gdje se pripremaju najfinija jela i stvaraju najljepše uspomene.
Dalmatinska pašticada s njokima, neizostavne sarme, božićni kolači i ostali specijaliteti – svi ovi okusi donose miris blagdana, stvarajući atmosferu ljubavi i zajedništva koju dijelimo za stolom.
Za kupnju u minimalnom iznosu od 50,00 €, uz Tommy karticu vjernosti na poklon dobivaš Tommy kuharicu!
Ovu promociju možeš iskoristiti u svim Tommy hipermarketima, maximarketima i supermarketima do 31. 12. 2024. ili do isteka zaliha.
Za tebe izdavajamo:
Bakalar bianco
Sastojci:
- 500 g mesa kuhanog bakalara
- 800 g krumpira
- 50 g peršina
- 30 g češnjaka
- 300 ml maslinova ulja T!
- 1 žličica soli
- 1/4 žličice papra
Priprema:
Suhi bakalar stavite u dublju posudu pa dolijte vode tako da bude u potpunosti prekriven vodom. Ostavite ga da se namače minimalno 24 sata, a za to vrijeme vodu promijenite barem dva puta.
Namočeni bakalar kuhajte dok ne omekša, 20 - 30 minuta. U odgovarajuću posudu stavite oguljeni krumpir narezan na krupnije komade i nakrupno narezan kuhani bakalar pa sve kuhajte na srednje jakoj vatri. Kada krumpir omekša, procijedite, dodajte nasitno nasjeckan peršin i češnjak.
Dobro podlijte maslinovim uljem, posolite i popaprite. Miješajte dok ne dobijete lijepu homogenu kremu.
Dalmatinska pašticada s njokima
Sastojci:
- 1 kg goveđeg frikandoa
- 400 g korjenastog povrća
- 30 ml ulja T! ili svinjske masti Delicato
- 3 manje glavice luka
- 4 veća češnja češnjaka
- 60 g koncentrata rajčice T!
- 200 ml prošeka
- 1,5 l goveđeg temeljca
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice papra
- 500 g njoka T!
Marinada:
- 1 mrkva
- 1/4 korijena celera
- 150 g pancete Delicato
- 4 češnja češnjaka
Ostalo:
- 200 ml vinskog octa T!
- cca 1,5 l vode
- 10 g klinčića
- 10 g zrna papra
- 2 lista lovora
- 1 glavica luka
- 3 češnja češnjaka
- 1 mrkva
- 1 korijen peršina
- 1/4 korijena celera
Priprema:
Mrkvu, korijen celera i pancetu za špikanje narežite na štapiće. Meso očistite, nožem napravite nekoliko proreza pa ga našpikajte pancetom, mrkvom, celerom i češnjakom. Korjenasto povrće narežite, stavite ga u veliku posudu pa dodajte nasjeckani luk, češnjak, klinčić, zrna papra i listove lovora. Na to stavite meso pa sve prelijte octom i vodom da prekriju meso.
Ostavite najmanje osam sati u hladnjaku da se marinira i svakih nekoliko sati okrenite meso. Kada meso izvadite iz marinade, posušite ga i posolite. U loncu na zagrijanom ulju ili masti zapecite meso sa svih strana pa ga izvadite i ostavite na stranu.
U istom loncu pržite luk i češnjak te nasjeckano korjenasto povrće za juhu. Zatim dodajte pastu od rajčice i ulijte malo temeljca, a to učinite svaki put kada se povrće počne lijepiti za dno lonca. Vratite meso u lonac, promiješajte, podlijte prošekom i temeljcem. Kuhajte otprilike 3 sata, a nakon toga izvadite meso i propasirajte umak. Meso narežite i vratite u umak da se kuha još 15 - 20 minuta.
Uz pašticadu poslužite njoke skuhane prema uputi na pakiranju.
Sarma
Sastojci:
- 700 g miješanog mljevenog mesa
- 1 glavica kiselog kupusa
- 100 g pancete Delicato
- 100 g riže T!
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice papra
- 1 žlica ulja T! ili svinjske masti Delicato
- 1 žlica koncentrata rajčice T!
Priprema:
Odvojite listove kupusa od glavice pa na svakom listu nožem stanjite korijen kako ne bi bili žilavi i debeli. Češnjak i luk nasitno nasjeckajte. Pancetu narežite na male kocke pa ih kratko pržite u suhoj tavi dok ne puste masnoću, a zatim ulijte žlicu ulja (ili svinjske masti) pa pržite luk dok ne omekša. Potom dodajte nasitno nasjeckani češnjak i pržite ga samo minutu, dok ne zamiriše. Maknite tavu s vatre i ostavite da se ohladi.
U mljeveno meso dodajte sol, papar, rižu te dinstani luk, pancetu i češnjak. Dobro promiješajte, a ako smjesa bude pretvrda, dolijte malo vode, po potrebi. Smjesa treba biti mekša jer će riža kuhanjem nabubriti.
U listove kupusa zamotajte malo pripremljenog nadjeva od mesa i presavijte rubove. Ostatak kupusa narežite na trakice i stavite na dno lonca s jednom žlicom koncentrata rajčice. Zatim posložite sarme na narezani kupus i uz dodatak vode sve zajedno kuhajte 2 sata na laganoj vatri.
Dok se sarme kuhaju, nemojte miješati, samo povremeno protresite lonac.
Savjet: Kada složite sarme, u sredinu lonca možete staviti komad suhog dimljenog mesa za dodatnu aromu. Poslužite sarmu s pire-krumpirom ili slanim kuhanim krumpirom.
Pripremi omiljena tradicionalna jela, stvori nove uspomene s najmilijima i uživaj u čaroliji okusa uz Tommy kuharicu!
#TvojeMisto za najljepše blagdane