Promotivne ponude
Novi magazin Spiza u prodaji!
18. 03. 2024.
Stigao je novi broj magazina Spiza
Bogat sadržaj, brojni recepti za pripremu najfinijih jela i slatkih zalogaja...sve to možeš pronaći u novom primjerku Spize koja te čeka u tvojoj omiljenoj Tommy prodavaonici za samo 0,90 € (0,45 € uz kupnju iznad 13 €).
Uz sve to, dobivaš i kupone s kojima ostvaruješ super uštede na odabrane proizvode i to s popustima do -60 %.
Uskrs je pred vratima, a još uvijek nemaš osmišljen jelovnik koji će se naći na tvom blagdanskom stolu?
Ne brini, inspiraciju ćeš pronaći u našem novom broju Spize.
Za tebe izdvajamo
Potrebni sastojci
- 500 g glatkog brašna
- 250 ml vode
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 prstohvat soli
NADJEV:
- 500 G blitve
- 2 češnja češnjaka, nasitno nasjeckana
- 50 ml maslinovog ulja
- sol i papar, po ukusu
POSLUŽIVANJE:
- 1 češanj češnjaka, nasitno nasjeckan
- 50 ml maslinovog ulja
Potrebni sastojci
JANJETINA:
- 4 janjeće koljenice
- 1 žlica peršina, nasitno nasjeckanog
- 1 limun, sok i korica
- 60 g sira parmezana
- 4 žlice krušnih mrvica
- 4 češnja češnjaka
- 6 žlica maslinovog ulja
- 2 žlice maslaca
- 1 žlica soli
- 1 žlica papra
PIRE:
- 1 kg krumpira
- 100 g maslaca
- 100 ml mlijeka
- 1 žličica soli
POVRĆE:
- 200 g mlade mrkve
- 150 g mlade brokule
- 30 g maslaca
- 1 žličica soli
- na vrh žlice papra
Način pripreme:
Janjeće koljenice natrljajte limunovim sokom. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Premažite iznutra vatrostalnu posudu s 2 žlice maslinovog ulja i još dodajte jednu žlicu maslaca i rasporedite po posudi.
Pomiješajte krušne mrvice i naribanu koricu limuna pa dodajte preostalo maslinovo ulje i pomiješajte u pastu. Trećinu ove smjese ostavite sa strane za poslije.
Obilno posolite i popaprite janjetinu, stavite je u vatrostalnu posudu tako da koljenice budu jedna do druge pa ih premažite po vrhu s dvije trećine količine paste od krušnih mrvica, limunove kore i maslinovog ulja.
Pecite poklopljeno u zagrijanoj pećnici otprilike 80 minuta. U međuvremenu, preostalu smjesu s krušnim mrvicama pomiješajte s naribanim parmezanom i peršinom. Nakon otprilike 80 minuta zagrijte pećnicu na 210 °C, a janjetinu premažite pastom od parmezana i peršina s preostalim maslacem. Pecite još 15 minuta dok ne postane hrskavo pa izvadite iz pećnice.
Krumpire ogulite pa ih skuhajte u vodi u koju ste dodali pola količine soli za pire. Kuhajte ih dok potpuno ne omekšaju, ocijedite ih pa im dodajte maslac, mlijeko i preostalu sol. Dobro ih izgnječite gnječilicom za pire.
U vreloj vodi 2 minute kuhajte očišćene mrkve i cvjetove brokule pa ih procijedite. U tavi rastopite maslac, dodajte ocijeđeno povrće, posolite i popaprite te dinstajte samo nekoliko minuta pa maknite s vatre.
Na tanjur stavite pire, na njega položite janjeću koljenicu, a sa strane poslužite povrće na maslacu.
Dobar tek!
Sve sastojke za pripremu finih jela pronađi u našoj bogatoj ponudi po akcijskim cijenama:
Osim recepata koji su savršen spoj modernog i tradicionalnog, očekuju te i brojni drugi zanimljivi sadržaji. Zato trk u najbližu Tommy prodavaonicu po svoj primjerak Spize!
#TvojeMisto za spizu